• Home
  • Napelemes rendszerek tisztítása

Napelemes rendszerek tisztítása

Napelemes rendszerek tisztítása

A napelemes rendszerek tisztítása ez idáig nem volt hangsúlyos kérdés hazánkban. Azt gondoljuk, hogy az üzemeltetés részeként a napelemek tisztítása is fontos kérdés, ugyanis az elhanyagolt, erősen szennyezett panelek teljesítménye akár 15-20%al is visszavetheti rendszerünk termelőképességét. Érdemes tehát előre gondolkodva, terv szerint megvalósítani rendszerünk tisztítását, a leghatékonyabb üzemeltetést szem előtt tartva.

Az SLR Cleaning KFT vállalja különböző méretű és elhelyezkedésű napelemes rendszerek tisztítását.

A tisztítás folyamata az alábbiak szerint történik. A megrendelővel történt kapcsolatfelvételt követően egyeztetünk a napelemes rendszer elhelyezkedéséről, az installációról, a felület nagyságáról, és minden szükséges paraméterről. Ezt követően összeállítjuk ajánlatunkat a tisztítási szolgáltatásra. Amennyiben a megrendelő számára is elfogadható ajánlattal tudtunk szolgálni, elvégezzük az írásban megrendelt szolgáltatást. Természetesen a folyamat során igyekszünk minden felmerülő kérdést  teljes mértékben letisztázni, egyértelműen megfogalmazni mire terjed ki a szolgáltatásunk és mire nem.

A tisztítás során a napelemes rendszer méretétől függően, különböző eljárásokat alkalmazunk. Csarnokok tetejére, illetve, talajra installált nagyobb egybefüggő felületek esetében robot technológiát alkalmazunk. A tisztítást ez esetben egy távirányítással vezérelt robot végzi, melyen két egymástól eltérő durvaságú tisztítókefe található. A kefék minden fajta szennyeződéstől megtisztítják a napelem panelek felületét. A robot nem okozhat kárt a panelekben, ugyanis gumihevederes járószerkezete kiválóan megtapad az üveg felületen, karc és csúszásmentes haladást biztosítva a robotnak.

Kisebb háztartások energiaellátására telepített rendszerek esetében kézi erővel történik a tisztítás. Ebben az esetben alaposan meg kell tervezni a folyamatot. Figyelembe kell venni a tető dőlésszögét, a panelek elhelyezkedését, és azok megközelíthetőségét, hogy kollégáink teljes biztonságban tudják megvalósítani a megrendelt szolgáltatást. A tisztítás során kefével ellátott tisztítófejeket alkalmazunk. A tisztításhoz lágyított, szűrt vizet használunk, így a napelemek felülete csepp mentesen szárad, s bevonat sem képződik azok felületén.

A tisztításhoz szükséges vizet a napelemes rendszer elhelyezkedésétől függően mi magunk szállítjuk, vagy a helyszínen vételezzük. Minden esetben a tulajdonossal, üzemeltetővel egyeztetünk ezekről a kérdésekről.

Ha Ön napelemes rendszerrel rendelkezik, előbb vagy utóbb tisztítani kell majd, ne halogassa sokáig, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérje ajánlatunkat az alábbi elérhetőségeken: info@solarcleaning.hu, +36 70 585 02 55