A SUNBRUSH napelem tisztító gép talajra vagy alacsonyabb tetőszerkezetre telepített napelemes rendszerek tisztítására alkalmas eszköz. A SUNBRUSH üzemeltetéséhez jellemzően mezőgazdasági erőgép, kisebb árokásó, minikotró illetve teleszkópos rakodó szükséges. A gép hidraulikus rendszerrel üzemeltetett, a legfinomabb beállítást teszi lehetővé.

Ahogy a képeken is látható a SUNBRUSH napelem tisztító adaptert legegyszerűbben egy mezőgazdasági vontató fronthidraulika rendszerére lehet adaptálni. A függesztőkarok és a harmadik pont csatlakoztatását követően, a hidraulikus rendszer gyorscsatlakozóit is csatlakoztatni kell az erőgéphez. Attól függően, hogy a vontató milyen hidraulikus rendszerrel szerelt elérhető többféle tisztítógép típus. A hidraulikus csatlakoztatást követően a vezérlőelektronika következik.

A vontatóba kényelmesen elhelyezhető Joystick teszi lehetővé a gép finom vezérlését. Ezzel az egységgel vezérelhető a tisztítókefe pozíciója, forgási sebessége, a tisztításhoz szükséges vízellátás szabályozása is. Egyszerűen, könnyen működtethető. Az első beszerelést követően  a csatlakoztatás bárki számára könnyedék elvégezhető feladat.

A tisztítógép részeként a napelemes rendszer tisztításához szükséges víz tárolására alkalmas tartály is elhelyezhető a vontatón, vagy rakodón. Többféle elhelyezési módszer lehetséges. Ezt minden esetben a SUNBRUSH tisztítógépet üzemeltető, vontató, mini kotró vagy teleszkópos rakodó gép típusa, kialakítása határozza meg.

A tisztítókefe mérete a napelempark installációjától függően konfigurálható. Többféle méretben elérhető tisztítókefe teszi alkalmassá a gépet szinte minden földre telepített napelem park tisztítására.

A vázszerkezet robusztus kialakítású, korrózióálló festék bevonattal rendelkezik, mely hosszútávú használatot tesz lehetővé. Minimális a karbantartás igénye, mely gyakorlatlan felhasználók számára is könnyedén elsajátítható.

Meghibásodás esetén a magyarországi forgalmazó az SLR CLEANING Kft munkatársai készséggel állnak rendelkezésre, technikai kérdésekben, és alkatrész utánpótlásra irányuló kérdésekben egyaránt. Keressen minket kérdéseivel, készséggel állunk rendelkezésére!