Uncategorized

Újdonság!

‼️ÚJ TERMÉK‼️
A Solarcleano új robotja válasz a COVID-19 kihívására.
Könnyen használható, és hozzáadott vegyszer nélkül gyors, alapos fertőtlenítést végez.
Az UVC fény segítségével elpusztítja

a betegséget hordozó mikroorganizmusok 99,9% -át‼️

Az elv egyszerű egy lámpatestet megtöltenek gázzal, ami 253 nm körül sugároz az UV tartományban. Ez meg pont jó arra, hogy a sejtek, mikrobák génállományát roncsolják, hatástalanítva ezzel azt. Úgy működnek, mint egy sugárvető (ha a Star Wars-os példánál maradunk). Hatékony mind a vírusok, mind a baktériumok, mind a gombák ellen. Egy komoly baj van csak vele, hogy az emberi szemre és bőrre is veszélyes. Az UV tartományon belül, a kibocsátott hullámhosszt UV-C sugárzásnak hívják és ugye a médiából tudjuk, hogy a napon tartózkodva, kistestvére az UV-B is leégést okoz. Éppen ezért működésekor nem szabad a helységben lenni, vagy úgy kell irányítani sugárfegyverünket, hogy csak a vélt ellenséget támadja (kell egy fényterelő, ami csak a fertőtleníteni kívánt részre irányítja a sugarakat). Olyan, mint az ívhegesztés, nem szabad védőszemüveg nélkül belenézni és minden bőrfelületet el kell takarni (egyébként egy UV szűrős napszemüveg is megvédi a szemet). Az UV-C sugárzás baktériumölő, vírusölő hatása igazolt, hatékonyan használható felület, légtér és víz tisztítására. Az UV-C fényt kibocsájtó higanylámpák páratlan hatékonysággal bírnak a vírus, penészgombák, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok ellen.

Bővebben a termékről:

  1. A lámpákból származó sugárzás nagyon káros a szemre és a bőrre. – A baktériumölő lámpákat csak megfelelő berendezésekben és olyan zárt helységben szabad használni ahol üzemeltetés közben senki nem tartózkodik.
  2. Az UV-C sugárzású lámpák használatakor be kell tartani a hivatalos útmutatásokat és a jelenlegi ipari biztonsági irányelveket.
  • A javasolt használati időt ne lépd túl!A maximális megengedett expozíciós idő (MPET) meghatározható egy adott hullámhossztartományra.
  1. A baktériumölő lámpák élőlényekre káros UV-C sugárzást bocsájtanak ki, ezért TILOS ÁLTALÁNOS VILÁGÍTÁS CÉLJÁRA HASZNÁLNI!Balesetveszélyes és visszafordíthatatlan károsodást okoz az emberi szervezetben.
  2. Az UV-C kémiai hatása a nem UV álló anyagokkal szemben úgynevezett öregedést eredményez, ami hosszabb távon károsítja az anyagok kémiai szerkezetét.A műanyagokon, szigeteléseken, gumitömítéseken, illetve ezek felületén vagy festett felületén huzamosabb idő elteltével öregedés, elszíneződés vehető észre, elvesztik eredeti állapotukat, minőségüket.

Elsősorban egészségügyi intézmények, közösségi terek, iroda és ipari létesítmények helységeinek fertőtlenítésére ajánljuk.

 

Az UV-C megsemmisíti a mikroorganizmusokat, azaz a baktériumokat, vírusokat.

A mikroorganizmusok (baktériumok és vírusok) sejtmagja Timint, a DNS / RNS kémiai elemét tartalmazza. Ez az elem elnyeli az UV-C fényt 253,7 nm fajlagos hullámhosszon és olyan mértékben megváltozik (ti-minimerek képződése), hogy a sejt már nem képes szaporodásra és túlélésre.

 

UV-C hatására:

– behatol a mikroorganizmusok sejtfalába (253,7nm)

– nagy energiájú fotonjait a sejtfehérjék és a DNS / RNS abszorbeálják (magukba szívják)

– károsítja a fehérje szerkezetét anyagcsere zavart okozva

– DNS / RNS kémiailag megváltozik, így az organizmusok már nem képesek replikálódni, metabolizálódni, így nem okozhatnak betegséget, további károkat

– Az UV-C lámpa sugárzása azokon a felületeken hatékony, amit közvetlenül a sugárzás ér. A sugárzás nem hatol be az anyagba!

 

A Mikroorganizmusokat 3 csoportra osztjuk:

 

Baktériumok / baktériumspórák:

Megtalálható levegőben, vízben, talajban, növényekben, állatokban és rothadó szerves anyagokban. Tízszer annyi baktérium van az emberi testben, mint emberi sejt. A legtöbb baktérium a bőr felszínén és az emésztőrendszerben található. A baktériumok nagy része ártalmatlan vagy hasznos, de akad néhány fertőző megbetegedést kiváltó patogén (kórokozó) baktérium is, mint például a kolera, szifilisz, lépfene, lepra vagy a pestis kórokozója.

 

Penész gombák:

Penész gombák többsejtű szervezetek, amelyek a gombák családjába tartoznak. A mérgező, allergiás vagy patogén tulajdonságokkal rendelkező penész a gombák egy speciális csoportja, amelyek toxikus reakciókat, allergiás reakciókat vagy betegségeket okozhatnak emberben vagy más élőlényben.

 

Vírusok:

Rendkívül kicsi parazita szervezetek, amelyek nem szaporodnak, hanem egy gazdasejt átvételével maradnak fenn. A legelterjedtebb emberi betegségekért felelős, mint az influenza, megfázás, kanyaró, himlő, mumpsz, szemölcsök, de az állat -és növényvilágot is megtámadja: száj -és körömfájás, madár -és sertésinfluenza stb.

 

Az UV-C lámpák teljesítménye, optimális működése

 

A kisnyomású UV-C tartományú germicid lámpák lényegében hagyományos fénycsövek fényporbevonat nélkül. Az üvegük a szokásos boroszilikát helyett kvarc üveg. Ez a két módosítás lehetővé teszi, hogy a lámpában lévő higanygőz által sugárzott 253,7 nm-es UV sugárzás módosítatlanul jusson ki. Az UV-C sugárzás mellett jellegzetes ibolya színű látható fény is keletkezik.
A mai modern germicid fénycsövek ózon mentesek, azaz az erősen oxidáló és mérgező hatású ózon-t csak szinte mérhetetlen csekély mértékben termelnek. Csak a nagyon érzékeny emberi szaglás jelezheti annak jelenlétét, ez azonban semmi veszélyt nem jelent. Az ózon mentes lámpa lekapcsolása után azonnal be lehet menni a helyiségbe. Tökéletes teljesítmény akkor nyújtanak, amikor a fénycső 40C fok körüli üzemi hőmérsékletet ér el 25C fok környezeti hőmérsékletben.

 

A lámpa teljes UV-C teljesítményét wattban (μW) és a besugárzási sűrűségét μW/cm²-ben fejezik ki. Egy bizonyos dózisszint szükséges az egyes mikroorganizmusok elpusztításához, ez az “adag” az idő (másodperc) és az UV teljesítmény (μW) függvénye. Az alacsony UV teljesítmény hosszú ideig ugyan olyan hatással lehet, mint a nagyobb teljesítmény rövidebb ideig. Az energia egysége a Joule (J), amely megfelel a W/másodperc értéknek.

 

Egy adott mikroorganizmus elpusztításához szükséges dózisszintet Joule-ban adják meg négyzetméterenként (J / m²). Néhányan baktérium, vírus ellenállóbb, több UV-C-t igényel (elpusztításukhoz) mint más mikroorganizmusok.

 

A levegőt könnyen lehet tisztítani UV-C-vel, elpusztítják a baktériumokat, amelyek a levegőben terjednek és fertőzéseket okoznak.

 

0 Comments
Címkék:

admin